Dubrovnik kao Nottingham u prvom traileru Robina Hooda

Predstavljen je teaser trailer iščekivanog blockbustera Lionsgatea, koji je sniman u Dubrovniku prošle godine. Hrvatski dio ekipe činila su 273 filmska djelatnika i čak 1645 statista, a lokalna servisna produkcijska kuća bila je Pakt Media.Snimanje u Hrvatskoj realizirano je kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. U 15 snimajućih dana ukupna lokalna potrošnja bila je na razini dotad najvećih projekata snimanih na lokacijama u Hrvatskoj.

Film je režirao Otto Bathurst, a scenarij potpisuje Joby Harrold. Glavne uloge u ‘Robinu Hoodu’ tumače Taron Egerton, Jamie Foxx, Eve Hewson, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Paul Anderson i Tim Minchin. U ovoj verziji priče o ratom prekaljenom križaru i maorskom ratniku, koji pokreću smionu pobunu protiv korumpirane engleske vlasti, najavljena je zapanjujuća borbena koreografija uz nezaobilaznu bezvremensku romansu.

Iz trailera se može zaključiti da će se dobar dio radnje odigravati upravo u Dubrovniku, koji je samo za ovu priliku utjelovio Nottingham, a Stradun i zidine Staroga grada samo su neke od znamenitosti koje se mogu prepoznati.

Početak distribucije filma Robin Hood u SAD-U zakazan je za studeni ove godine.

HAVC 

Tagged: , , , , , , , ,