Duh Boška Petrovića lebdi nad Grožnjanom

U sklopu festivala Jazz is back! – BP održan je koncert posvećen bardu hrvatskog jazza Bošku Petroviću.

Festival Jazz is back! – BP već 24 godine organizira Hrvatska glazbena mladež (HGM) u slikovitom Grožnjanu. Istarski gradić idealna je pozornica za jedno od najvažnijih ljetnih glazbenih događanja u Hrvatskoj na koje redovito hodočaste poklonici jazza iz cijelog svijeta.

Na večeri posvećenoj Bošku Petroviću nastupili su klavijaturist Blaž Jurjević, basist Mario Mavrin, bubnjar Tijan Grašić i gitarist Primož Grašić, a tijekom večeri su im se pridružili svjetski poznati jazz glazbenici Boris Kozlov na bas gitari, Nelson Riveros na gitari i John Riley na bubnjevima. Publika na grožnjanskoj terasi Belvedere uživala je bravuroznim jazz varijacijama, sjajnoj interakciji vrhunskih glazbenika i ugodnoj atmosferi.

‘Izniman kao čovjek i glazbenik, Boško Petrović nas je zadužio velikim stvarima koje je napravio za svoga života, a njegov entuzijazam i strast prema glazbi i dalje su nam poticaj s u borbi za očuvanje festivala i jazz akademije. Boško živi u svakoj noti našeg festivala’, kaže glavna tajnica HGM-a, Dubravka Dujmović Kušan.

Koncerti se mogu u cijelosti poslušati na YouTube kanalu Općine Grožnjan.

Z. K. / Foto: Marko Pletikosa, Vladimir Marin i arhiv HGM-a


Tagged: , , , , , , ,