Edukativna slikovnica Vid kod doktorice za vid

Promocija edukativne slikovnice ‘Vid kod doktorice za vid’ dr.sc. Jelene Škunce i spisateljice Rosie Kugli održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja, u 18 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2/1) u Zagrebu.

Shvaćajući da mnoga djeca osjećaju strah ili anksioznost pri posjetu oftalmologu i prvom pregledu, u suradnji s eminentnim liječnicima oftalmolozima sa KBC-a Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Zoranom Vatavukom i dr. sc. Jelenom Škuncom, nastala je edukativna dječja slikovnica ‘Vid kod doktorice za vid’.

Ova poučna i zanimljiva priča vodi djecu kroz avanture malog istraživača Vida koji otkriva važnost brige o vlastitim očima i demistificira posjet oftalmologu. Djeca će kroz šarene stranice učiti što se događa kod oftalmologa, od gledanja kroz neobične naočale pa sve do čarobnih kapljica i liječničkih preporuka.

Želja autorica je podići svijest o značaju brige za zdravlje očiju kod djece, s obzirom na sve slabiji odaziv na preglede i sve veći broj djece koja imaju probleme s vidom. Promocija slikovnice bit će prilika i poziv svim roditeljima da obrate pažnju na ovu važnu zdravstvenu temu.

R.K. / Foto: Promo


Menažerija: Slikovnica prema priči Ivane Brlić-Mažuranić


Tagged: , , , , , , ,