Električni orgazam: 40 godina Paket aranžmana

‘Paket aranžman’ je, složit će se mnogi, the kompilacija, odnosno izdanje koje je puno toga promijenilo u rock glazbi naših prostora.Iako su korijeni novog vala sezali i u kraj sedamdesetih, zapravo je ova kompilacija označila prvi procvat glazbenog pokreta koji će se vrlo brzo koristiti i kao svojevrsni glazbeni žanr.

Na ‘Paket aranžmanu’ nalazila su se tri benda, predstavnici Beogradske alternativne scene – Šarlo akrobata, VIS Idoli i jedini bend koji i dan danas djeluje i to u djelomično originalnoj postavi – Električni orgazam.

Srđan Gojković Gile, frontmen, gitarist i pjevač te Ljubomir Đukić Ljuba kao klavijaturist i drugi pjevač, bili su dio prve postave benda, a uz njih već dugi niz godina u aktualnoj postavi sviraju i Zoran Radomirović Švaba na basu, Branislav Petrović Banana na gitari i Blagoje Nedeljković Pače na bubnjevima.

Ovog ljeta nastupili su u Hala parku po prvi put nakon početka koronavirusa, a sada se vraćaju u Zagreb na krilima 40. obljetnice albuma ‘Paket aranžman’.

U subotu 11. prosinca, na pozornici Tvornice kulture, izvest će svoje pjesme s ‘Paket aranžmana’, ali i best of cijele karijere, dok za publiku pripremaju i zanimljiva iznenađenja koja će posebno oduševiti ljubitelje novog vala.

C. R. / Foto: Goranka Matić


Tagged: , , , , , , , ,