Eva Illouz gošća Filozofskog teatra

Nova gošća Filozofskog teatra u HNK Zagreb je Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, koja se specijalizirala za – ljubav. Razgovor s njom, 13. veljače vodit će Srećko Horvat.
Eva Illouz-Filozofski teatarGodine 2009. vodeće njemačke dnevne novine svrstale su je među najznačajnije mislioce 21. stoljeća, odnosno proglasile jednom od 12 mislilaca koji ‘utiru put budućnosti’.

Eva Illouz rođena je u Fesu u Maroku, dok je veći dio svojega života provela u Francuskoj. Gostujuća je profesorica na Sveučilištima Northwestern i Princeton, École des hautes études en sciences sociale u Parizu i Wissenschaftskolleg u Berlinu. Redovita je profesorica na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu, a od 2006. godine prva je žena predsjednica prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel u Jeruzalemu.

Autorica je nekoliko svjetskih uspješnica prevedenih na 15 jezika, a uz njezino prvo gostovanje u Hrvatskoj, izdavačka kuća Planetopija objavljuje dvije njezine knjige ‘Hladna intimnost: Kako smo stvorili emocionalni kapitalizam’ i ‘Hard-core romansa: Pedeset nijansi sive, bestseleri i društvo’.

I. S.


Slavoj Žižek-Filozofski teatar
Slavoj Žižek gost Filozofskog teatra
Tagged: , , , , , , , , , , ,