Slavoj Žižek gost Filozofskog teatra

Točno godinu dana nakon što je prvi puta neki filozof rasprodao Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, zbog čega su dodatna sjedišta bila postavljena i na samu pozornicu vodeće kazališne kuće u Hrvatskoj, Slavoj Žižek ponovo se vraća kao gost Filozofskog teatra.
Slavoj Žižek-Filozofski teatar‘Najopasniji filozof Zapada’ (kako ga je proglasio časopis The New Republic) u HNK će nastupiti 23. siječnja u 19.30 sati, a s obzirom na uobičajeno veliki interes publike za Žižekova predavanja, iz kazališta poručuju da zainteresirani karte kupe na vrijeme.

Uz novo izdanje Filozofskog teatra, izdavačka kuća Fraktura u suradnji s HNK izdaje i dugo iščekivanu Žižekovu “Antigonu”. Radi se o prvom dramskom tekstu slovenskog filozofa koji je on napisao specijalno na poziv Hrvatskog narodnog kazališta, a koji će nakon hrvatskog izdanja uskoro biti objavljen na desetak drugih svjetskih jezika. Svjetsku premijeru predstava po Žižekovom tekstu očekuje upravo u zagrebačkom HNK.

Slavoj Žižek, rođen je u Ljubljani 1949. Doktorirao je na Ljubljanskom sveučilištu 1981., a drugi je doktorat obranio u Parizu na slavnom Sveučilištu Pariz VIII. Danas je Slavoj Žižek jedan od najcjenjenijih i najpopularnijih filozofa o čemu svjedoče brojne knjige napisane o njegovu radu kao i nekoliko dokumentarnih filmova i krcate dvorane diljem svijeta. Autor je više od pedeset knjiga prevedenih na više od dvadeset svjetskih jezika.

HNK


Slavoj-Žižek-Žižekovi-vicevi
Žižekovi vicevi

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,