Glazbenici i sportaši: Stop maltretiranju!

Zvijezde su odlučno još jednom rekle ‘Stop maltretiranju!’
Stop maltretiranju-Vintage Industrial BarKoncertom tri školska banda koja su izborila finale završena je četvrta po redu akcija Antene Zagreb i partnera ‘Glazbom reci stop maltretiranju!’ U tri tjedna brojne su osobe iz javnog života Hrvatske zajedno sa slušateljima ukazivali na ovaj gorući problem i nudili rješenja. Na najbolji mogući način – pjesmom, završena je akcija u kojoj je školski band OŠ Ivan Benković iz Dugog Sela odnio zasluženu pobjedu većinom glasova stručnog žirija te je nagrađen glazbenim instrumentima.

Koncert u Vintage Industrial baru pratile su i glazbene i sportske zvijezde Tony Cetinski, Massimo, Davor Gobac, hokejaš Medveščaka Marko Šakić, vaterpolisti Mladosti Ante Vukičević, Luka Bukić i Marko Martinić, rukometaši RK Zagreb CO, zvijezde Antene Zagreb Tamara Loos, Lorena Nosić, Krunoslav Belko…

‘Današnji je koncert divna prigoda da mladi prepoznaju glazbu kao pravi izbor. Nasilje se ne smije tolerirati i svi zajedno moramo raditi na rješavanju ovog problema. Čestitam pobjednicima ali i svim finalistima, te svim prijavljenim bandovima!’ – izjavio je Tony Cetinski.

Žiri u kojem su bili Ivana Husar Mlinac, Martina Tomčić Moskaljov, Saša Lozar, predstavnica PBZ-a Sanja Muršić Novak te gradski pročelnik za kulturu, sport i obrazovanje Ivica Lovrić, imao je težak zadatak kada je među mnogobrojnim prijavama trebao odabrati troje najboljih. Tri škole koje su ih najviše oduševile svojim obradama pjesama su Osnovna škola Ivan Benković iz Dugog Sela, 18. Gimnazija i Gimnazija Lucijana Vranjanina iz Zagreba.

Pokazalo se da je žiri odradio dobar posao budući da su bandovi odsvirali odličan koncert i atmosferu u Vintage Industrial Baru doveli do usijanja te tako pokazali da se glazbom može reći stop maltretiranju. Akcija Antene Zagreb svojim ovogodišnjim završetkom nije zatvorila vrata ovom problemu već mu najavila još oštriju borbu, još više otvorenih pitanja ali i dala brojne odgovore. Zadatak je sada na odraslima da osiguraju djeci bezbrižno školovanje i djetinjstvo bez ožiljaka. Poruka je ovo svima nama da zaustavimo nasilje bilo koje vrste!

‘Pozivam sve vršnjake da se okrenu sportu ili glazbi! Nasilje nije ni fora ni cool, a u konačnici šteti svima nama! Radimo zajedno za dobrobit kako samih sebe tako i naše generacije da izrastemo u dobre i poštene ljude, koji nasilje ne priznaju niti toleriraju!’ – izjavio je jedan od najboljih mladih vaterpolo reprezentativaca Luka Bukić.

Antena

Pročitajte još: Akciju Stop maltretiranju podržao i Josipović , Glazbom reci stop maltretiranju

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,