Hit teatar: Božićna potraga

Nezavisno zagrebačko kazalište za djecu i odrasle Hit teatar pripremilo je novu predstavu u blagdanskom ruhu namijenjenu najmlađima, ‘Božićnu potragu’, koja je premijerno izvedena u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

Zbog velikog interesa, istog je dana održana i repriza, a obje su izvedbe bile popunjene do posljednjeg mjesta.

‘Nakon što su posljednji projekti Hit teatra, Moja e bajkovnica i slikovnica ‘Tko je bio Krapinko’ namijenjeni upravo djeci, u tom tonu završavamo i ovu 2022. godinu. Predstava Božićna potraga je vesela, namijenjena najmlađima i bilo je zanimljivo stvarati je u svim njezinim fazama. Iako su mališani vrlo zahtjevna publika, njihove su pozitivne reakcije i živahna interakcija s nama na sceni potvrda da je predstava prenijela lijepe božićne poruke, a također ih i zabavila i nasmijala. Projekti poput ovog su mi samo podsjetnik da imam najljepši posao na svijetu’, otkrila je Matea Elezović-Brdar koja, uz svoga oca, poznatog pisca i jednog od najizvođenijih hrvatskih komediografa Matka Elezovića, supotpisuje autorstvo.

Tako u čarobnoj božićnoj noći u potragu za Djeda Mrazom kreću nestrpljive sestrice Luna i Lena (Petra Težak Giba i Matea Elezović Brdar), koje upoznaju Djeda Božićnjaka iz zoološkog vrta, slonića, majmuna, i ostale životinje, Djedicu lutka, čokoladnog Djeda Mraza, no ni jedan nije onaj pravi kojeg ne mogu dočekati. Dok se približava ponoć, a mališani iz publike dovikuju sestricama da trebaju ići spavati da dođe pravi Djeda Mraz, uz vesele glazbene sekvence i pitalice mozgalice na koje u sav glas ozareno odgovaraju, ukazuje se konačno djedica (Dino Rogić) s vrećom punom poklona. Nakon što provjeri jesu li bili dobri cijele godine i pročita hrpu pisama s dječjim željama, Djed Božićnjak im prenosi najvrjednije božićne poruke svijeta o dobroti i ljubavi te daruje čokoladu.

Sljedeća izvedba ‘Božićne potrage’ zakazana je za ponedjeljak, 19. prosinca, a održat će se u Kulturnom centru Travno s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, ali treba što prije rezervirati svoje mjesto jer je broj ulaznica ograničen.

I.C. / Foto: promo

Jesenski povratak hit komedije Udavače

Tagged: , , , , , , , , ,