HNK Split: Premijera predstave Crvena voda

Drama ‘Crvena voda’ u režiji Ivice Buljana praizvedena je na sceni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Splitu.

Nastala je po istoimenom romanu Jurice Pavičića, jednome od najboljih trilera hrvatske književnosti, nagrađivanom s više inozemnih nagrada, koji je, unatoč izazovno složenoj strukturi i periodu od 27 godina kroz koji se proteže radnja, u dramski tekst pretočio Ivor Martinić.

‘Crvena voda’ je napeta, intrigantna i potresna priča o obiteljskoj tragediji na kojoj se prelamaju sve nesretne okolnosti hrvatskog društva u posljednja tri desetljeća.

Ivica Buljan okupio je moćnu ekipu. U ansamblu predstave su: Nives Ivanković, Goran Marković, Nikola Ivošević, Stipe Radoja, Ana Marija Veselčić, Donat Zeko, Arijana Čulina, Nenad Srdelić, Stipe Jelaska, Mijo Jurišić, Marjan Nejašmić Banić, Andrea Mladinić, Katarina Romac, Luka Čerjan i Zdravko Vukelić.

Autori glazbe su Saša Antić i Luka Barbić iz TBF-a. Aleksandar Denić je kazališni scenograf godine u Njemačkoj koji, između ostalih, potpisuje filmove kao što su ‘Underground’, ‘Rane’, ‘Tajvanska kanasta’, ‘Mi nismo anđeli’, ‘Jagode u grlu’, a Ana Savić Gecan nagrađivana kostimografkinja u nizu velikih predstava.

Sljedeće izvedbe su 13., 14., 15. i 16. studenoga.

S. T. / Foto: HNKS


Tagged: , , , , , , , , ,