HNK: Večer posvećena Arsenu Dediću

Završetak Festivala Ljetne večeri HNK u Zagrebu obilježio je program ‘Arsenal ljetne noći’ kojim je odana počast velikom skladatelju, književniku, prevoditelju, pjesniku i kantautoru Arsenu Dediću.Na pozornici ispred kazališta nastupilo je 12 glumaca i glumica dramskog ansambla zagrebačkog HNK, izvodeći Arsenove stihove pred petstotinjak ljudi. Praćeni orkestrom Opere HNK u Zagrebu i u glazbenom aranžmanu Ante Gele, poeziju su govorili i pjevali Ana Begić, Dragan Despot, Goran Grgić, Alma Prica, Igor Kovač, Iva Jerković, Ivan Colarić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Slavko Juraga, Tesa Litvan i Zijad Gračić.

Cijeli projekt realiziran je u suradnji s Gabi Novak i Matijom Dedićem dok je kao gost iznenađenja pred publiku izašao Rade Šerbedžija i izveo ‘Ne daj se Ines’.

Na balkonu kazališta Matija Dedić je odsvirao glazbenu temu iz filma ‘Glembajevi’, a potom je na scenu stupila Gabi Novak s ‘Kućom za ptice’. Dočekana je i ispraćena gromoglasnim pljeskom publike kao i svi sudionici ovog velikog projekta za kojeg se planira da postane tradicionalan.

I. S. / Foto: Mara Bratoš


Tagged: , , , , , ,