Šibenik: Prvi koncert u Kući umjetnosti Arsen

Koncertom Gabi Novak, Matije Dedića i Marka Ramljaka, dan nakon službenog otvorenja Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku, započeo je s radom multimedijalni centar na čije su otvorenje Šibenčani i brojni poklonici kulture nestrpljivo čekali.Arsenova obitelj, Gabi Novak i Matija Dedić, još uvijek pod dojmom službenog otvorenja novog koncertnog prostora, prvi su osjetili čari pozornice na koju će mnogi glazbenici i umjetnici poželjeti doći.

Najpoznatija šibenska nevista koju su prije 45 godina Šibenčani prihvatili kao svoju, obratila se publici pjesmom ‘Došla sam na more iz dalekih mista’ koju je izvela a cappella, a potom je u Matijinoj pratnji otpjevala njoj najdražu Arsenovu pjesmu ‘Sve ono što znaš o meni’. Iako je priznala da je uzbuđena i da joj srce ubrzano lupa, Gabi je suvereno pjevala svoje i Arsenove pjesme – ‘Ni ti, ni ja’,’Nada’, ‘Vino i gitare’, ‘Otok’, ‘Kuća za ptice’ i ‘Pamtim samo sretne dane’, a svoj dio koncerta završila je pjesmom ‘Odlazak’ u kojoj joj se pridružila i publika. Poznata lica, prijatelji, susjedi na koncertu, sve je to olakšavalo dirljive trenutke i odgovornost koju su te večeri imali Gabi i Matija.

Nakon Gabi, na sceni se Matiji pridružio šibenski violinist Marko Ramljak, kojeg je šira publika mogla upoznati na Gibonnijevim koncertima. Osim dugogodišnjeg prijateljstva i neraskidive veze sa Šibenikom, Matiju i Marka veže i ljubav prema jazzu u što su se mogli uvjeriti svi prisutni. Skladbom ‘Moderato cantabile’ prvo su odali počast velikom Arsenu, a potom su odsvirali pjesmu ‘Žeđam’ od Gibonnija čiji je opus često na njihovu repertoaru. Izvodeći skladbu ‘Maiden Voyage’ vidjelo se koliko se dobro poznaju i kako savršeno razumiju glazbu, pogotovo jazz. Za kraj gotovo dvosatnog koncerta odsvirali su Stingovu ‘Fragile’. Bez bisa se, naravno, nije išlo kući, a sjajan medley sastavljen od pjesama ‘Kuća za ptice’, ‘Šibenska balada’ i ‘Dida moj’ s kojim je Matija Dedić završio prvu koncertnu večer simbolično je označio početak za neke nove umjetnike koji će u Kući umjetnosti Arsen tražiti inspiraciju.

C. R. / Foto: Valerio BaranovićTagged: , , , , , , , , ,