Humanitarnom akcijom završio Spring Split festival

Završilo je prvo izdanje street food gourmet festivala Split Spring by Staropramen, koji je osvojio srca Dalmatinaca.

Tijekom šest dana uskrsnih praznika kroz jedan od najljepših splitskih parkova čija je namjena konačno zaživjela u punom svijetlu, dnevno je prolazilo od osam do deset tisuća posjetitelja. Osim brojnih turista kojima Split obiluje i koji su bili oduševljeni festivalom i njegovim sadržajem, u predivnoj proljetnoj atmosferi, ugodnoj glazbi i prefinoj spizi uživali su brojni građaniu Splita i okolice.

Na festival su navratili i posjetitelji iz cijele Dalmacije – od Šibenika, Zadra, Murtera, Omiša do Makarske, a neki su zbog njega potegli i iz Zagreba. Festival su posjećivali zaista svi – mladi, stari, obitelji, susjedi, domaći, stranci, poslovni ljudi, poznate osobe, ali i stariji Splićani.

Predivno uređenje, tematski piknici, dekice na travi, kvalitetni izvođači, foto instalacije i specijaliteti nekih od ponajboljih splitskih ugostitelja – Artičoka, Bepe, Uje oil bara, Bokamorre, Šuga, Biberona, Maka-Make, Totosa, Fabriquea te gostiju iz Varaždina American Dollar bara, bili su mamac za posjetitelje. Svake večeri atmosferu su stvarali izvođači poput Danijele Večerinović, Filipa Rudana, Scifidelity orkestra, Manuele Svorcan te saksofonista Chuck Borrisa i DJ Bakea. Na livadi je emitiran i foodie film ‘A Good Year’ tijekom kojeg su posjetitelji uživali u filmskom pikniku.

Tijekom festivala ostvarena je i suradnja sa Zakladom za zaštitu životinja kako bi se pomoglo pri udomljavanju napuštenih pasa u Splitu. Posljednji dan festivala održana je humanitarna akcija prilikom koje se kupnjom određenih jela na kućicama ugostitelja prikupljala pomoć Udruzi za inkluziju Lastavice, koja pruža socijalne usluge osobama s intelektualnim teškoćama te djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i drugim psihosocijalnim teškoćama. Prikupljeno je 15.332 kune čime je festival dobio još jednu posebnu notu i zaokružio prvo izdanje u dobrom duhu.

S.J. / Foto: Damira Kalajdžić i Hrvoje Jadrić


Koncertom Frajli završio Food Film Festival

Tagged: , , , , , , , , , , ,