Inkluzivna projekcija Trampolina na ZFF-u

Prije no što u subotu doznamo koji će dugometražni film odnijeti Zlatna kolica, glavnu nagradu Zagreb Film Festivala, još ih se ukupno četiri treba predstaviti zagrebačkoj publici.trampolinaDva će naslova biti prikazana u četvrtak na glavnoj festivalskoj lokaciji, u kinu Europa. u 19 sati na programu je inkluzivna projekcija ‘Trampolina’ Katarine Zrinke Matijević, filma o ljubavi koji ipak nije ljubavni film. Ovo ostvarenje okupilo je impresivnu (pretežno žensku) glumačku ekipu predvođenu Marijom Tadić i Tenom Nemet Brankov, koja je za svoje glumačko ostvarenje osvojila i pulsku Zlatnu arenu u kategoriji sporedne ženske uloge. Redateljici Katarini Zrinki Matijević te glumicama Mariji Tadić i Teni Nemet Brankov na pozornici kina Europa pridružit će se i ostatak glumačke ekipe. Nina Violić, Franka Mikolaci, Lana Barić, Tanja Smoje, Ivana Roščić, Mirela Brekalo, Mia Krajcar, Enes Vejzović i Frano Mašković.

Nakon ‘Trampolina’ u 21.30 francuski će redatelj Morgan Simon, kojeg nazivaju novim Xavierom Dolanom, predstaviti svoj dugometražni debi ‘Okus tinte’ – uzbudljivu i moćnu priču o neobičnom ljubavnom trokutu.

U kinu Tuškanac program Velikih 5 u 17 sati donosi ‘prvi talijanski film o superheroju’, ‘Zovu me Jeeg’ Gabrielea Mainettija, a nakon toga će u 19.30 u programu Ponovno s nama biti prikazan novi film osebujnog Novozelanđanina Taike Waititija ‘Lov na divljake’. U kratkometražnom natjecateljskom bloku u kinu Tuškanac u 22 sata predstavit će se dva međunarodna kratkiša, ‘Drvo’ Manon Goupil i ‘Sjećam’ se Elme Tataragić, te dva domaća filma kratkoga metra iz programa Kockice – ‘Tanja’ Jasne Nanut i ‘Mliječni zub’ Saše Bana. U F22 – Novoj akademijskoj sceni, popularni programi Čemu smo se smijali u socijalizmu i Moj prvi film i dalje će puniti dvoranu, dok će u Dokukinu KIC svi željni uvrnutog filmskog humora uživati u tri kratkometražna mockumentarca, među kojima se nalazi i ‘Tito po drugi put među Srbima’, jednog od najznamenitijih pripadnika jugoslavenskog crnog vala, Želimira Žilnika.

Četvrtak donosi i cjelodnevni program Industrije. Već u 9.30 u Kući Europe u Cesarčevoj 4 započinje događanje pod nazivom 25 godina potprograma MEDIA. Ovako MI to radimo! koje će potrajati do 18 sati. Događanje je organizirano ovodom obilježavanja 25 godina Potprograma MEDIA te ulaska Kanade u Eurimages, a okupit će istaknute europske dužnosnike. Doris Pack (koordinatoricu nagrade LUX), Niombu Lomba (Europska komisija), Isabel Castro (Eurimages) i drugi. U F22 s početkom u 16 sati (u suorganizaciji Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela SPID) održat će se razgovor nazvan Nova teška artiljerija u TV svijetu, u kojem će sudjelovati izvršni producent za razvoj dramskog programa HBO Europe Steve Matthews i kreativni director HBO Mađarske Gabor Krigler, uz moderaciju Jasmine Kallay. Oni će u razgovoru otkriti i koju vrstu TV serije planiraju razviti i producirati u sklopu HBO Adrije.

ZFF


zff-sukob-i-flamansko-nebo
Sukob i Flamansko nebo na ZFF-u
Tagged: , , , , , , , , , , ,