Komemoracija za Sandu Miladinov Langerholz

U organizaciji Gradskoga kazališta Komedija u dvorani Tribine Grada Zagreba održana je komemoracija za Sandu Miladinov Langerholz.

Na komemoraciji su govorili Miljenko Puljić, ravnatelj Kazališta Komedija, glumice Lela Margitić i Jasna Bilušić.; Alfi Kabiljo, skladatelj; Veseljko Barešić, dirigent i skladatelj. Komemoraciji su nazočili članovi obitelji na čelu s njezinim sinom, redateljem Ivanom Miladinovom. Počast su joj došle odati kolege iz Komedije (Nada Abrus, Damir Lončar, Ivo Pattiera, Sandra Bagarić) kao i mnogi drugi iz umjetničkog svijeta.

Komemoraciju je vrlo emotivno i nadahnuto vodila Jasna Bilušić, prisjetivši se suradnje i pomoći koju je nesebično dobivala kao mlada glumica od u to vrijeme afirmirane i poznate starije kolegice. Ravnatelj Puljić govorio je iz pozicije trenutačne funkcije, ali se dotaknuo i osobnih sjećanja s početka svoje karijere kad je gospođa Langerholz za sve njih bila istinska zvijezda i veliki autoritet.

Budući da je zgrada Komedije trenutačno u obnovi nakon potresa, Puljić je najavio da će nakon povratka u ‘svoju kuću’ pripremiti i izvesti posebne programe posvećene velikoj glumačkoj i pjevačkoj legendi i bivšoj kolegici. O Sandi je iz percepcije kolegice sa scene govorila glumica Lela Margitić, a skladatelj Alfi Kabiljo osvrnuo se na njihovo poznanstvo od mladenačkih dana i dugogodišnju plodnu suradnju, o kojoj je govorio i Veseljko Barešić pročitavši svoje pismo. Nazočni su se na kraju upisali u Knjigu žalosti u sjećanje na ovu istinsku glumačku legendu.

N.. M. / Foto: Unimedia


Tagged: , , , , , , ,