Koncert Josipe Lisac na tvrđavi Sv. Mihovila

Tri godine nakon svog kratkog nastupa na tvrđavi Sv. Mihovila, pjevačka diva Josipa Lisac, ponovo se vratila u Šibenik i održala cjelovečernji koncert.

Naime, 2014. godine uz svjetski poznatog pijanista Maksima Mrvicu, Josipa Lisac otvorila je jedan od najljepših koncertnih prostora u Dalmaciji, a da je publika željno očekivala njen povratak u Šibenik vidjelo se po punom gledalištu.

Čim je stupila na pozornicu, Josipa je ispraćena ovacijama i snažnim pljeskom. Koncert je započela svojim novijim hitom ‘Moja magija’, potom briljantnom glazbenom uvertirom publiku uvela u veliki hit ‘Bolujem’, a kultnom ‘O jednoj mladosti’ podigla istu na noge.

Pažljivim odabirom repertoara publiku je provela kroz 50 godina svoje karijere otpjevavši hitove u sjajnim aranžmanima pratećih glazbenika; Gojka Tomljanovića, Borne Šercara, Josipa Graha, Davora Črnigoja i Davora Doležala. Njihovim maestralnim solažama bila je oduševljena i publika, a Josipa je još jednom dokazala da joj nema ravne. Publiku je zabavljala svojim duhovitim komentarima, pozdravila sve koji se usude donositi pozitivne promjene u svijetu, a podsjetila je i na veliku pjesnikinju Vesnu Parun, rodom s otoka Zlarina pokraj Šibenika, čije je stihove otpjevala a capella.

Josipin koncert nisu propustili ni poznati Šibenčani, Maksim Mrvica i Ivo Pattiera. U publici se moglo vidjeti gotovo sve generacije, a mnogi su komentirali da niti jedan izvođač nije dosad toliko napunio tvrđavu. Nakon gotovo dva sata Josipa je na bis izvela pjesmu ‘Ispočetka’ i to pred publikom koja je doslovce pohrlila ispred bine i oduševljeno pjevala i plesala s pjevačkom ikonom.

Pjesma ‘Ispočetka’ simbolično je nagovijestila nove susrete kojih će, kada je u pitanju Josipa, zasigurno biti još mnogo.

C. R.


Josipa Lisac i Chui bend: Tebi putujem

Tagged: , , , , , , , , ,