Koncert Mladih za mlade Lisinskom

Hrvatska glazbena mladež (HGM) nastavlja 31. sezonu s mladim glazbenicima u ciklusu ‘Mladi za mlade’.

Svojim programima oni će pridonijeti svestranom razvoju i unaprjeđenju svih oblika kulturnih sadržaja za djecu i mladež u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na glazbu. Dosad su održana tri koncerta u ciklusu, a publiku očekuju još tri.

Tako će 6. ožujka (20 sati) u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu nastupiti saksofonisti Sven Crnković i Nikola Smetko, dobitnici Rektorove nagrade za 2021./22. godinu, te Domagoj Guščić na glasoviru.

Nakon tog koncerta na programu ciklusa su 10. travnja ‘Zvijezde glazbenih škola’ Nika Šincek, glasovir; Tonka Tkalec, flauta; Hana Rabadan, violončelo; Andrija Cukrov, violina; Antea Čvorak, violončelo; Noa Papić Bogadi, gitara; Grgur Zagrajski, glasovir uz goste horniste iz Glazbenih škola Josip Slavenski i Davorin Jenko iz Beograda, a 15. svibnja nastupit će dobitnik nagrade Ivo Vuljević HGM-a za najboljeg mladoga glazbenika u 2023. Lovro Peretić.

Ciklus ‘Mladi za mlade’ utemeljen je 1992. u suradnji s renomiranim institucijama i mladoj publici predstavlja izvođače njihove generacije, a mladim glazbenicima pruža priliku da stječu svoju publiku, pritom promovirajući najbolje među njima.

‘Misija Hrvatske glazbene mladeži je približiti kulturu i umjetničko stvaralaštvo mladim ljudima, a poseban naglasak u našem djelovanju je glazba. Iznimno smo ponosni na ciklus Mladi za mlade koji već gotovo tri desetljeća organiziramo u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, a posljednjih godina uz podršku mnogih glazbenih škola i natjecanja te Glazbene mladeži Splita. Stotine glazbenika muziciralo je tijekom tog razdoblja, a desetine tisuća mladih ljudi slušalo je njihove izvedbe’, istaknula je kaže glavna tajnica HGM-a Dubravka Dujmović Kušan.

Svi koncerti prenose se putem YouTube kanala, kojem se možete priključiti prateći Facebook stranice HGM-a, @jmcroatia Mladi za mlade ili web stranice www.hgm.hr i www.gmzz.hr

N. M. / Foto: HGM


Tagged: , , , , , , , , ,