Kraj Save: Matija Cvek & The Funkensteins (video)

Brojne nagrade, pobjede na festivalima i velika priznanja publike, ali i struke te golem trud i predanost, iznjedrile su mnoge pjesme koje su postale veliki hitovi, a Matiju Cveka vinule u visine i postavile na koncertnu mapu jednog od najtraženijih pop izvođača.Strelovit uzlet Matija je opravdao svakom notom pa je tako i ove godine u konkurenciji za čak sedam Porina sa svojim suradnicima, od čega su dva za jazz obrade s albuma ‘Izbirljivo i namjerno’ koji je nedavno izdao u suradnji s Brunom Bišćanom i Big Band Bjelovarom.

Od samog početka karijere Matija je obećao davati sve od sebe za svoju publiku i nije razočarao niti ovaj put. U svom prepoznatljivom stilu i s neupitnom emocijom, stvorio je još jednu pjesmu kojom najavljuje rad na novom albumu čiji se izlazak očekuje u rujnu.

Predivna balada ‘Kraj Save’ zapravo je hommage Zagrebu, no svatko se može pronaći u njoj bez obzira odakle dolazi. Video spot je nastao na krunskom koncertu njegove karijere u rasprodanom Domu spotova održanom lani u prosincu..

Dario Lepoglavec prikupio je kadrove s koncerta koji kao su dio najljepšeg ljubavnog filma i složio ih u predivan video koji samo dijelom dočarava emotivnu atmosferu koja se tu večer širila dvoranom.

‘Ovo će biti pjesma za daleke ljude, lutalice i putnike, a vjerujem da smo svi malo takvi. Bit će za sve koji čeznu za skrovištem, predvidljivom cestom i poznatim zagrljajem. Zagreb će uvijek biti moje finalno odredište, u njemu sam sakrio blago koje imam, a ljudi, sjećanja i osmijesi su moje jedino blago. Iako prožeta zagrebačkim motivima, pjesma neka bude svačija, neka je uzme k sebi tko je treba i neka je pjevamo svima koji nas raširenih ruku čekaju’, rekao je Matija

Ovu pjesmu Matija Cvek već duže vrijeme izvodi na koncertima, a publika se stopila sa svakom notom pa sigurno možemo reći da je pred nama još jedan veliki hit. Tekst i glazbu pjesme ‘Kraj Save’ potpisuje on, a produkciju i aranžman supotpisuje sa svojim bendom The Funkensteins i Ivanom Pešutom.

M. R. / Foto: MenartTagged: , , , , , , , ,