Ksenija Kušec: Predstavljanje romana Nije moglo bolje

U srijedu, 28. rujna, u 19.30 sati spisateljica Ksenija Kušec predstavit će svoj novi roman ‘Nije moglo bolje’, objavljen u Biblioteci Verbarij izdavačke kuće Hena com, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.Ksenija KušecUz autoricu, o romanu će govoriti urednica Marina Vujčić i književnik Zoran Ferić, dok će ulomke iz knjige uprizoriti glumci Zrinka Antičević i Marko Movre.

Ksenija Kušec piše za djecu i odrasle, a dosad je objavila pet knjiga; zbirku priča za djecu ‘Priče iz Sunčeva sustava’ (Profil, 2010.), zbirku priča ‘Reci mi sve’ (Centar za kreativno pisanje, 2013.), roman za djecu ‘Janko i stroj za vrijeme’ (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2013.), roman ‘Sobe’ (Centar za kreativno pisanje, 2014.) te roman za djecu ‘Prozirna Lili’ (Evenio, 2015.).

ksenija-kusec-nije-moglo-boljeKsenija Kušec samozatajno se prije nekoliko godina pojavila na domaćoj književnoj sceni, ali je svojim autentičnim stilom i osebujnim junacima isprve stekla veliku naklonost publike i kritike. Okosnicu njezine proze i u ovom romanu predstavljaju karakteristično iznijansirani i ponešto pomaknuti likovi i njihovi odnosi, prvenstveno na psihološkoj razini.

Likovi Ksenije Kušec na prvi pogled pobuđuju neku vrstu apriornog svrstavanja u dobre i zle, da bi se zatim, zahvaljujući minucioznom psihološkom profiliranju, oteli takvoj jednoznačnoj procjeni. To je ono što i ovaj njezin roman čini intrigantnom pričom o junacima od krvi i mesa koji dosljedno zastupaju pravo na vlastite slabosti i nedostatke, a to ih čini uvjerljivo živima i bliskima čitatelju.

‘Nije moglo bolje’ roman je koji obećava prvorazredan književni doživljaj iz pera književnice koja svojim likovima, rečenicama, dijalozima i situacijama barata onako spretno, a prividno lako, kao što nadareni glazbenik barata svojim instrumentom. (Ludwig Bauer)

R. C. / ZagrebIN


PIČI-Piši i Čitaj-Ksenija Kušec
PiČi – Piši i Čitaj: Ksenija Kušec
Tagged: , , , , , , , , , ,