Kuća drugih i Dva svijeta na ZFF-u

Posljednja dva naslova iz glavnog natjecateljskog programa 14. Zagreb Film Festivala posvećenog dugome metru publika će moći pogledati u kinu Europa u petak, 18. studenog. U 19 sati na programu je gruzijsko-rusko-španjolsko-hrvatska koprodukcija ‘Kuća drugih’, poetično autobiografsko ostvarenje autorice Rusudan Glurjidze koje kritika uspoređuje s djelima redateljskih velikana poput Ingmara Bergmana i Andreja Tarkovskog.kuca-drugihFilm će predstaviti glumica iz filma, Ekaterine Japaridze. U 21.30 bit će prikazan šarmantni izraelsko-francuski film o tri mlade Arapkinje u Tel Avivu koje balansiraju između urbanog života i tradicionalnih obiteljskih vrijednosti – ‘Dva svijeta’, a s posjetiteljima će o filmu nakon projekcije pričati sama redateljica, Maysaloun Hamoud.

U kinu Tuškanac program Velikih 5 u 17 sati predstavit će (u suradnji s Kino Mediteranom) ‘Priče s asfalta’ Samuela Benchetrita, uvrnutu crnu komediju s Isabelle Huppert, a u 19.30 u programu Ponovno s nama bit će ‘Kralj Belgijanaca’ redateljsko-bračnog para Jessice Woodworth i Petera Brosensa. Ovu neodoljivu satiru o sukobu svjetova s prilično originalnim tumačenjem europskih međuodnosa predstavit će redateljica i glumac Peter Van den Begin.

Termin posvećen kratkome metru u kinu Tuškanac (u 22 sata) predstavit će na posebnoj projekciji hrvatski film ‘Transmania’, ostvarenje koje je režiralo čak petnaest domaćih redatelja (među kojima su Dalibor Matanić, Hana Jušić, Bobo Jelčić…) u periodu od tri godine. Svaki je redatelj snimio petominutni nastavak priče nakon odgledane zadnje minute prethodnog, i tako je zajedničkim snagama stvorena potpuno neočekivana priča.

ZFF


trampolina
Inkluzivna projekcija Trampoline na ZFF-u
Tagged: , , , , , , , ,