Kuća naše pisme za Hrvatsku ligu protiv raka

Prepuna zagrebačka dvorana Lisinski divnom je energijom i emocijom dočekala domaćine velikog donatorskog gala koncerta ‘Kuća naše pisme’.Poseban glazbeni repertoar, kojeg su izveli Goran Karan, Tedi Spalato i klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice (HRM), započeo je zajedničkom izvedbom pjesme ‘Kuća naše pisme’. Publika je uživala u dvosatnom programu u kojem su se izmjenjivale najljepše sjetne skladbe poput neizostavne obrade Oliverova hita ‘Cesarica’, koji je ispunio dvoranu posebnom emocijom.

‘Izvrstan je osjećaj nastupiti u ispunjenom Lisinskom za ovako važnu stvar. Čovjek u svojem životu rijetko ima priliku učiniti nešto za neku svrhu, najčešće samo prolazimo pokraj okolnosti koje su jače od nas. Počašćen sam što su me Hrvatska liga protiv raka i Scardona pozvali, uz Tedija i klapu Sv. Juraj HRM, da nastupam ovdje na koncertu nazvanom po pjesmi koju sam napisao. Kolege glazbenici i ja smo željeli napraviti jedan malo drugačiji koncert koji ima namjeru pokloniti pjesmu ljudima koji se nose s tim teškim situacijama. Mislim da smo uspjeli i nadam se da su suze večeras bile samo sretne suze!’, izjavio je Goran Karan.

Donatorski gala koncert ‘Kuća naše pisme’ održan je povodom Svjetskog dana bolesnika i 53. obljetnice rada Lige protiv raka.

Naziv koncerta inspiriran je pobjedničkom skladbom Gorana Karana, Tedija Spalata i klape sv. Juraj HRM na Splitskom festivalu 2019. U povijesti Splitskog festivala samo se tri puta dogodilo da izvođač dobije i nagradu žirija i nagradu publike. Jedan od ta tri puta dogodio se njima za tu pjesmu. Ljubav prema pjesmi, rodnom kraju i Dalmaciji te zajedničkom druženju i odrastanju ono je što daje dušu ovoj humanoj suradnji.

Koncert je vodila Ljiljana Vinković, a prihod je u cijelosti namijenjen nadolazećim aktivnostima Hrvatske lige protiv raka koja više od pet desetljeća raznim radionicama, savjetovanjima i potporama pomaže oboljelima od svih vrsta raka te Zajednici pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj.’Poznato je da rak ne nagriza samo tkivo ili organ gdje je nastao već i dušu oboljelog pacijenta i zato su iznimno važni psihološka potpora i rehabilitacija oboljelih, a isto tako i članova njihovih obitelji’, zaključio je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

T. D. / Foto: Filip Popović

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,