La Riseria: Dašak Italije u srcu Zagreba

Novo svjetlo upaljeno je ovog adventa u srcu Zagreba. U danima kada smo navikli na zatvaranja, otvorena je La Riseria – nova gastro oaza u Gundulićevoj 5.Dom je to vrhunskih talijanskih delicija koje su od sada dostupne svima. Pogled kroz zeleni izlog poziva nas da uđemo u topao, moderan prostora, čija se inspiracija gradila tijekom cijelog procesa uređenja. Prožet je prirodom, a istovremeno je utkan i moderni industrijski dizajn stvorivši toplu atmosferu.

Zidove koji daju toplinu i razigranost prostoru od 35m2 oslikao je umjetnik Denis Brajčić. Središnjim prostorom dominira veliki industrijski luster. Izlog je oplemenjen zelenim zidom i biljkama, a police su izrađene od slavonskog hrasta i sirovog čelika. Svi ti elementi postavljeni su na toplo sivoj pozadini zidova i poda koja je zamišljena kao neutralna kulisa u svrhu naglašavanja elemenata namještaja i samih proizvoda. La Riseria se sastoji od prodajnog i uslužnog prostora u prizemlju s malim spremištem te galerije koja je zamišljena kao prostor za kušanje proizvoda.

La Riseria u Hrvatsku donosi vrhunske talijanske delicije kao što su četiri vrste najkvalitetnijih riža iz Riserie Merlano te tri spremna rižota iz pokrajine Vercelli. Sedamnaest vrsta tjestenina u različitim okusima dolazi s juga Italije.

Posebnu pažnju privlače sirevi iz regije Friuli Venezia Giulia. Mozzarella, burrata, ricotta te još deset vrsta sireva. Pršuti su iz regije San Daniele I iz Parme, dok su salame iz Piacenze. Sve slastice su iz Dall’Ava Bakery, također iz pokrajine Friuli, koje senalaze i na policama čuvenog londonskog Harrodsa.

Posebna priča su prosecca, pjenušava bijela vina iz pokrajine Veneto, dok su četiri crna vina iz Toskane. Gotovo svi proizvodi izvorne su originalne kvalitete zaštićeni oznakom d.o.p. koja znači da je kontrolirane proizvodnje i garantirane kvalitete.

T. D. / Foto: Filip Popović


Tagged: , , , , , , , , , ,