Likovne intervencije i radionice u zatvorima

U svrhu estetizacije i revitalizacije zatvorskog prostora umjetnošću u okviru projekta ‘Boje stvarnosti’, uspješno su realizirane likovne intervencije i radionice u zatvorima u Bjelovaru, Karlovcu i Osijeku te u Odgojnom zavodu u Turopolju.U prvom dijelu projektne realizacije aktivirano je osmero umjetnika, članova HDLU, od kojih su Ana Ratković Sobota, Goran Rakić, Jasmina Krajačić, Monika Meglić, Tea Jurišić i Valentina Supanz Marinić, koji su izveli likovne intervencije u prostoru zatvora u Bjelovaru, Karlovcu i Osijeku, dok su Vida Meić i Krešimir Golubić izveli likovne radionice s participacijom korisnika prostora Zatvor u Karlovcu i maloljetnih korisnika Odgojnog zavoda u Turopolju.

Projekt ‘Boje stvarnosti’ uključit će još estetizaciju i umjetničku revitalizaciju Kaznionice u Lepoglavi te rad umjetnika Damira Sobote, Lava Paripovića, Maria Miličića, Nikoline Manojlović Vračar i Melinde Šefčić.

U tijeku je i provođenje Istraživačke komponente projekta koje provode dr.sc. Anita Jandrić Nišević i dr.art. Melinda Šefčić.

Ovo je peti po redu projekt estetizacije kaznenih prostora, a četvrti po redu financiran od strane Ministarstva pravosuđa i uprave što pokazuje usklađenost projekta s ciljevima ministarstva.

HDLU


Tagged: , , , , , , , , ,