Litva: Film prema komediji Mire Gavrana

U Vilniusu, glavnom gradu Litve, 20. prosinca održat će se svečana svjetska premijera filma ‘Kako ukrasti suprugu’, koji je snimljen prema kazališnoj komediji Mire Gavrana ‘Papučari’.
Miro Gavran-Litva 2
Producent je Litl Baz Pictures iz Vilniusa . Redatelj filma je mladi, ali iznimno uspješni Donatas Ulvydas, koji se prije nekoliko godina proslavio režijom povijesnog spektakla ‘Tadas Blinda’, a u glavnim ulogama nastupaju popularni i ugledni litvanski glumci Inga Jankauskaite, Rimante Valiukaite, Giedrius Savickas i Ramunas Cicenas. Ova ne baš obična komedija počinje kada se ženi udanoj za drugog muža na vratima pojavi njezin prvi muž, koji je iznenada pušten iz zatvora, jer se pokazalo da je bio nevin. Kako nema gdje živjeti, čovjek počinje živjeti sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem. Dolazi do neočekivanih sukoba i peripetija. Ubrzo nakon premijere u Vilniusu, film će zaigrati i u kinima u Americi i Europi , tako da su već dogovorene filmske projekcije u Chicagu, Londonu, Oslu, Bergenu, Kopenhagenu…

Miro Gavran je dobro poznat publici u Litvi gdje je do sad imao četiri iznimno uspješne kazališne premijere: ‘Sve o ženama’, ‘Sve o muškacima’, ‘Parovi’ i ‘Muž moje žene’.

Inače, komedija ‘Papučari’ kazališnu praizvedbu je imala 2007. godine u Teatru Gavran u režiji Nine Kleflin, naišavši na dobar i prihvatljiv prijem, kako kod publike, tako i kritike, pa se na repertoaru zadržala četiri godine, a tad u glavnim ulogama nastupali su Zvonimir Zoričić, Ivica Jončić i Mladena Gavran.

I. R.

Pročitajte još: Gavranova Lutka u Slovačkoj , Pacijent doktora Freuda u Beču , Pjesme Mire Gavrana

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,