Ljetna škola pisanja 2015.

Centar za kreativno pisanje iz Zagreba poziva na petu Ljetnu školu pisanja  2015.Ljetna škola pisanja 2015Već četiri godine, od 2011. u zadnjem tjednu kolovoza, CeKaPe odlazi u šume Gorskog kotara i sedam dana s polaznicima piše, čita, hvali, kritizira i stvara uspješne tekstove. Iz njihove šume izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su imali sreću sudjelovati u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije šume. Jer ‘Šuma je iskustvo koje mijenja!’

Ovogodišnja, peta, ljetna škola pisanja održat će se od 22. do 29. kolovoza na Platku, brdu iznad Rijeke, u idiličnom Malom domu Sušak, koji će pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja.

Ljetna škola pisanja 2015-tko je tkoNakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha i ove godine iz Splita dolaze dva sjajna pisca i voditelja radionica kreativnog pisanja u Splitu i Zagrebu: Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče. CeKaPe-ovi voditelji uvijek su tu: Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prevođenja, Sanja Kovačević pisat će s polaznicima scenarije, Aleksandra Starčević naučit će sve one koji to žele, kako postaviti i pisati kvalitetne tekstove za blog, a prvi puta u ljetnoj školi, sjajni, višestruko nagrađivani dramski pisci, Ivana Sajko i Dubravko Mihanović, pomoći će polaznicima u pisanju dramskih tekstova.

U večernjim satima, polaznici će sudjelovati u nizu književnih igara i izazova, a doći će i gosti koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Zoran Žmirić, Davor Mandić, Alen Kapidžić, Zoran Ferić, Jelena Zlatar, samo su neka od imena…

Na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat će se tekstovi polaznika i uz sjajne glumce Teatra Gaudeamus zatvoriti jubilarnu, petu Ljetnu školu pisanja.

Prijavite se što prije i doživite jedinstvenu književnu avanturu na:

www.cekape.com

[email protected]

01/2431 071, 091/5675 140

P. R.


Ljetna škola pisanja 2015
Kreativnost u prirodi: Ljetna škola pisanja 2015.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,