Ljeto u MSU: Mayales – posljednji koncert pete sezone

Novi album ‘Simbol za sunce’, kojim su pobrali odlične kritike i osvojili Porina za najbolji rock album godine samo su neki od brojnih uspjeha zagrebačkih Mayalesa koje vrijedi istaknuti u godini u kojoj kolektiv slavi svoj 25. rođendan, a u subotu, 14. srpnja na krovu Muzeja suvremene umjetnosti zatvaraju petu sezonu Ljeta u MSU.

Uz njihov koncert, po cijeni jedne ulaznice, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete posjetiti i izložbe: ‘Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba’ na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata, te ‘Rez /Cut’, izložbu koja kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest.

Osim dvije velike izložbe, očekuje vas i performans umjetnika Vlatka Vinceka pod nazivom ‘The Art Is a Sickness’. Performans proizlazi iz njegovih ranijih radova nastalih u zadnjih petnaestak godina, pod radnim naslovom ‘Dijagnoze’, kojima se prožima osnovna teza romantizma o umjetniku melankoliku suočenim sa svojim demonima, patnjom i tjeskobom, zapravo teza o ‘bolesniku” koji proizvodi ‘bolesnu’ umjetnost. Performans će započeti u 20.40 sati na ulazu u MSU.

Također, već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je francuska romantična komedija ‘Victoria’, koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona.

Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će vam se prije početka koncerta u vanjskom prostoru Muzeja od 19.45 sati predstaviti dvoje autora: Suzana Matić i Ivan JoziĆ. U slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

J. G.


Tagged: , , , , ,