Ljiljana Matković: Novi roman Never mind

Spisateljica Ljiljana Matković objavila je novi roman ‘Never mind’ (CeKaPe, 2022.), a predstavljanje će se održati u petak, 14. listopada od 19 sati, u prostoru Urania (Kvaternikov trg 3, Zagreb).

Uz autoricu, o knjizi će govoriti urednica Sanja Vučković, moderirat će Iva Mirčić, a u glazbenom dijelu sudjeluju Kathlenn Ryder (Thin Whistle) i pjesnik Ray Mullen.

U ovoj kući žive samo gubitnice, od časnih sestara, do male djece i nas samih. Osjećam je na prsima, zbog nje otežano dišem. Jesu li časne sestre svjesne da njihov život nije dostojan zvanja koje su odabrale? Što više razmišljam, sigurna sam da pobjeda ne postoji. Život je poput svakodnevnih partija šaha. Nevažno je hoće li pobijediti bijele ili crne figure. Svakodnevno mijenjaju taktiku i započinju igru drugom figurom. Ne primjećuju da im je kretanje lovcem, topom, pješakom ili konjem jednako ograničeno na crno-bijeloj ploči koja pruža samo oslonac. Potpuno je svejedno jesi li pješak, ili kraljevski par, svi u jednom trenutku nestaju s crno-bijele ploče života. Zadovoljstvo kratkotrajnih pobjeda pada u zaborav. Možda je Teresa u pravu kada kaže da je šah-mat najbolje rješenje. (Iz knjige)

R.C. / Foto: promo

Ljiljana Matković: Temelj svega što pišem je istina


Tagged: , , , , , , , , , ,