Lovci na tartufe otvorili Motovun Film Festival

Publika je gotovo ispunila obje večernje projekcije na otvorenju festivala. Do 31. srpnja u ponudi više od sto filmova, bogat glazbeni program i popratna zbivanja.‘Bilo je jako neizvjesno, ali dogodilo se i zato mi je srce puno.’ Ove riječi Igora Mirkovića, direktora Motovun Film Festivala, najbolje opisuju raspoloženje na otvorenju manifestacije. Nakon godine dana, festival se vratio u Motovun, i to u uobičajenom petodnevnom formatu s mnoštvom filmova, glazbe i popratnog programa. Zadovoljan tom činjenicom, Tomislav Pahović, načelnik Općine, čestitao je organizatorima na hrabrosti. Ovo je kultna manifestacija ljetnog istarskog kalendara zahvaljujući kojoj je Istra ne samo turistička destinacija nego i kulturno-filmski centar, istaknula je zamjenica istarskog župana Jessica Aquavita.

Festival je otvoren projekcijom talijanskog dokumentarnog filma ‘Lovci na tartufe’ koji govori o skupini osobenjaka, tartufara iz talijanskog Pijemonta koji obožavaju svoje pse i čuvaju svoj svijet od pohlepe. u programu je još sedam talijanskih filmova stoga je publiku pozdravio i talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco uz želju da sve više hrvatskih filmova igra u Italiji, kao i talijanskih u Hrvatskoj.

Upravo u znaku tartufa bila je cijela prva festivalska večer. Članovi Udruge istarskih tartufara predstavili su svoje pse koji su kao iznenađenje za publiku demonstrirali traženje tartufa skrivenih u gledalištu, a posebnu ponudu specijaliteta od ove delicije imali su i najbolji motovunski restorani.

Kako su turizam i sve njegove posljedice glavna tema popratnog programa All Inclusive, svojim skečevima na temu turizma publiku je zabavljao Mario Petreković, a i sva motovunska kina prigodno su dobila nova imena prilagođena turističkoj ponudi. Večer je završena koncertom Alejuandra Buendije i Sinova, prethodnicom bogatog glazbenog programa do kraja festivala.

Projekcije u oba motovunska kina bile su gotovo u potpunosti ispunjene dobro raspoloženom publikom unatoč epidemiološkim mjerama.

M. G.


Tagged: , , , , , , ,