Marco Polo: Put svile – put dijaloga

U prepunom Ljetnom kinu u Korčuli otvoren je međunarodni festival ‘Marco Polo put svile – put dijaloga’. Kako je prilikom otvaranja rekao izaslanik predsjednice, Branko Bačić: ‘Nakon 8 stoljeća i Marca Pola, Korčula i ovaj festival ponovno su povezani kroz put svile i put dijaloga.’Otvorenju su prisustvovali direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, direktor Turskog kulturnog centra Yunus Emre u Hrvatskoj, Nurullah Yavaş te veleposlanici Azerbejdžana, Kine, Indije, Indonezije, Irana, Kazahstana, Koreje, Rusije i Turske. Nazočnima se prigodno se obratio gradonačelnik Korčule, Andrija Fabris.

Iranski veleposlanik uime svih njih istaknuo je da je put dijaloga put mira i jedini put koji u ovom trenutku trebamo. Program ovogodišnjeg festivala proširen je te, osim filmskih produkcija, publika će moći uživati u raznim izložbama i glazbenim događanjima. Tako je Ana Rucner na jedinstven način glazbeno i filmski predstavila Hrvatsku.

Danas je upriličen prijem u gradskoj vijećnici Korčule na kojem se, osim gradonačelnika Fabrisa, nazočnima obratio i direktor Hrvatske Turističke zajednice. Direktor i utemeljitelj festivala Igor Prižmić, najavio je proširenje programskog sadržaja, a sutra se očekuje izložba katarske umjetnice Amal Al Aathem što je prva samostalna izložba umjetnika iz te zemlje u Hrvatskoj.

A. K.


Tagged: , , , , , , , , , ,