Matej Meštrović i Stefan Milenković: Vivaldi na Bundeku

Ljetna pozornica Bundek ZG KUL-a bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Na njoj su Stefan Milenković, Matej Meštrović i Sudar Percussion predstavili program #Vivalthis, Vivaldijeva četiri godišnja doba ‘po Mateju’.
Matej Meštrović i Stefan Milenković-BundekU prvom dijelu koncerta Matej Meštrović i Sudar Percussion su na pozornicu utrčali u posebno izrađenim živopisnim odorama nedavno korištenim za snimanje video spota u Turskoj za skladbu ‘Alla Turca’. Svirali su poznate skladbe s njihova zajedničkog albuma ‘Eat Suite’, a skladbe ‘Paprenjak’, ‘Musaky’, ‘Barbecue’, ‘Sarma, sarma’ i ‘Baklava’s dance’ zagrijavale su atmosferu i nahranile gledatelje dinamičnim, virtuoznim i atraktivnim melodijama, dok su jezerom mirno u formaciji plivali veliki bijeli labudovi s lijeve na desnu stranu pozornice pružajući gledateljima poseban audio-vizualni doživljaj.

Nakon odsvirane skladbe ‘Alla Turca’, na pozornicu je, popraćen velikim pljeskom, izašao Stefan Milenković. Odsvirao je nekoliko kratkih Bachovih skladbi na oduševljenje prisutnih.

Matej i Sudar su se vratili na pozornicu u elegantnim frakovima i zajedno sa Stefanom nastavili s programom koji se već danima željno isčekivao. Svirali su sva tri stavka Vivaldijeva ‘Proljeća’ i prvi stavak ‘Ljeta’. Cijeli koncert Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’, koji je ujedno i inovativan projekt Mateja Meštrovića, posjetitelji će moći doživjeti na njihovu zajedničkom koncertu u dvorani Lisinski 26. rujna, na kojem će imati i ‘pojačanje’, virtuozne Zagrebačke soliste.

Projekt Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’ – #Vivalthis – inače je napisan za sastav: Matej Meštrović, Sudar Percussion, Stefan Milenković i Zagrebački solisti. Program će se od iduće godine izvoditi izvan granica Hrvatske, jer je zaista jedinstven i već sada postoje dvorane koje bi željele ugostiti ove glazbene virtuoze.

Na pitanje novinara kako je došao na ideju obraditi Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’, Matej je u svom stilu odgovorio: ‘Kada sam bio mali, Vivaldi mi je jednom rekao prije spavanja: Jedan dan kada narasteš poigraj se sa mnom kao da si dijete.’ I upravo je to napravio.

N. M. / Foto: Tatjana Gržan


Matej Meštrović
Matej Meštrović: Film i CD Sudar Percussion ansambla
Tagged: , , , , , , , , ,