Međugeneracijska solidarnost na poštanskoj marki

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 18. rujna novu prigodnu poštansku marku na temu međugeneracijske solidarnosti s motivom djeteta koje pomaže djedu slušati glazbu.

Autor likovnog predloška Manuel Barišić, učenik Osnovne škole ‘Turanj’, Područne škole ‘Cerovac Vukmanički’, ujedno je i pobjednik natječaja ‘Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu’. Nagradni natječaj, koji Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira od 2007. godine, provodi se u osnovnim školama širom Hrvatske te se njime odabire likovno rješenje za dječju poštansku marku Republike Hrvatske. Ovogodišnja tema bila je međugeneracijska solidarnost. Manuel, pobjednik natječaja, potpisan je na prigodnoj marki te za svoj rad nagrađen prijenosnim računalom i pisačem.

Autorica marke je Katarina Lončar, dizajnerica iz Zagreba, a nominalna vrijednost marke označena je slovnom oznakom A što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 g u unutarnjem prometu te za dopisnicu/razglednicu u unutarnjem prometu. Marka je tiskana u 30.000 primjeraka u arku od 20 maraka. Hrvatska pošta otisnula je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

P.R. / Foto: Hrvatska pošta


Profesor Baltazar na poštanskoj kriptomarki


Tagged: , , , , ,