Midhat Ajanović: Radionica animiranog filma u Rijeci

Od 11. do 12. travnja u Mini Art-kinu u Rijeci održava se besplatna scenaristička radionica na temu animiranog filma za studente i srednjoškolce pod vodstvom profesora, pisca, karikaturista, filmskog autora i teoretičara Midhata Ajanovića.Radionica će se održavati u terminu od 17 do 20 sati, a prvi je dan rezerviran za predavanje na temu vizualnog pripovijedanja, dok idućeg dana slijedi praktičan rad s ishodom stvaranja scenarija za animirani film.

Polaznici radionice imat će priliku nastaviti s radom na svom filmu u tehnici stop-motion animacije, po dogovoru, u svibnju.

Midhat Ajanović – Ajan (Sarajevo, 1959.) diplomirao je novinarstvo u Sarajevu i učio animaciju u Studiju za crtani film Zagreb filma. Od 1994. živi u Göteborgu (Švedska), gdje je doktorirao. Predaje pripovjedne tehnike i estetiku filma i animacije na sveučilištu West u Trolhättanu. Objavio je više knjiga raznih žanrova i na nekoliko jezika – sedam romana te više djela iz povijesti i teorije filma, animacije, stripa i karikature. Za svoj rad nagrađivan je na uglednim književnim i filmskim manifestacijama i izložbama diljem svijeta.

Prijave za radionice zaprimaju se na [email protected] (s naslovom: Radionica izrade scenarija) sa sljedećim podacima: ime i prezime, dob, kontakt i motivacija za pohađanje radionice (nekoliko rečenica). Prijave su otvorene do kraja dana u ponedjeljak, 10. travnja.

A. R.


Tagged: , , , , , , , ,