Monografija o povijesti svjetskih nogometnih prvenstava

Predstavljanje novog izdanja knjige ‘Nogomet – Povijest svjetskih nogometnih prvenstava’ Ivice Buljana i Vlade Vurušića održat će se u četvrtak, 9. studenoga (12 sati) na Interliberu u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, na pozornici izložbenog prostora Školske knjige.

Knjigu će predstaviti dr. sc. Ante Žužul, predsjednik Upravnog odbora Školske knjige; Robert Prosinečki, hrvatski nogometni trener i bivši nogometaš; Dražen Krušelj, sportski novinar; autori Ivica Buljan i Vlado Vurušić te Sonja Miličević Vukelić, urednica.

U monografiji ‘Nogomet – povijest svjetskih nogometnih prvenstava’ autora Ivice Buljana i Vlade Vurušića opisane su sve nogometne utakmice odigrane u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava – od prvoga, davne 1930., pa sve do 2022. godine! Upravo su svjetska nogometna prvenstva stvarala i mijenjala nogometnu igru i učinila je profesionalnom te boljom, bržom i snažnijom. Stvorila su ‘najvažniju sporednu stvar na svijetu’.

Jedino uz dobro poznavanje povijesti nogometa, rezultata i ljudi koji su za njih zaslužni može se razumjeti nogomet. Zato novo, dopunjeno izdanje knjige ‘Nogomet – povijest svjetskih nogometnih prvenstava’ s više od 600 izvrsnih fotografija, donosi rezultate svih nogometnih utakmica odigranih na svjetskim nogometnim prvenstvima te imena i kratke biografije svih igrača, trenera i sudaca. Uz pregledne statistike i brojne zanimljivosti, to vrijedno publicističko djelo sadržava i poseban dodatak o povijesti hrvatskog nogometa te predgovor Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

‘Autori Ivica Buljan i Vlado Vurušić potrudili su se pronaći puno zanimljivih detalja koji odlično dopunjuju sve nabrojene činjenice, rezultate, utakmice i velika imena koja su pisala povijest svjetskih prvenstava, a time i svjetskog nogometa. Čestitam svima koji su dali doprinos ovom vrijednom izdanju! Kada pročitamo ovakvu knjigu i kada spoznamo težinu, doseg i utjecaj svjetskog prvenstva, doista možemo razumjeti vrijednost uspjeha koje je hrvatska reprezentacija ostvarila na svjetskim prvenstvima’, zapisao je Zlatko Dalić.

S. K. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , ,