Morski specijaliteti Stjepana Bistričkog

Vrući ljetni dani lakši su uz osvježenja koja vežemo uz najtoplije godišnje doba. Morski gastro specijaliteti daju svježinu i lakoću s kojom je ljepše i ugodnije živjeti. Zagrebačka gradska vreva seli se južnije, no od ovog ljeta, jug dolazi u Zagreb.Poznati restoran Apetit City i njegov mladi chef Stjepan Bistrički ovog su ljeta pripremili prvo iznenađenje za sve one koji ostaju, ali i za sve brojnije goste koji će na ovaj način imati prilike kušati morske delicije u Masarykovoj ulici u srcu Zagreba.

Nova karta Apetita ističe ribu i brojne ljetne specijalitete koje je kreativni Stjepan osmislio kako bismo ovog ljeta i kod kuće uživali kao da smo na moru. Svakodnevna svježa riba iz Jadranskog mora pretočena je u riblji meni koji očarava i vodi nas na jedinstveno višeosjetilno putovanje morskim dubinama. Carpaccio od sabljarke ili orade, školjke St. Jacques, domaći ravioli s gamberima, hrskava hobotnica, samo su neka od novih jela po Stjepanovoj recepturi.

Stjepan Bistrički jedan je od naših najcjenjenijih mladih kuhara koji je posljednjih nekoliko godina postigao zapažene rezultate. Njegove su se gastro kreacije našle i u prestižnoj knjizi Riso Gallo.

T. D.


Bota Šare: Sushi od jadranskih riba


Prava ljubav uz nezaboravno gastro iskustvo


Održivo ribarstvo za dobrobit ljudi i okoliša


Tagged: , , , , , , , , , , ,