Prava ljubav uz nezaboravno gastro iskustvo

Još iz Rimskog doba jedan dan u godini bio je romantičniji od svih drugih. Unatoč proteklim stoljećima otkako se prvi put spominje Valentinovo, taj dan nije izgubio svoje romantično obilježje. Za sve koji slave ovaj dan ljubavi, svakako je prva pomisao romantična večera s nesvakidašnjim ljubavnim jelovnikom.Sushi i riba svakako su jedan od najpoželjnijih jelovnika kada je riječ o nutritivno kvalitetnim namirnicama. Za najromantičniji dan u godini ljubitelji sushija svoju ljubavnu glad imaju priliku utažiti u Bota spring rolls, Nigiri hot sake, Tiger roll, Philadelphia rollsima.

Ljubitelji ribe svoju bolju polovicu iznenadit će s bruschettama od rajčice i bosiljka s mariniranim inćunima prelivenim aceto balsamicom, a za glavno jelo dalmatinskom pašticadom od tune s domaćim zelenim njokima. Za slatki kraj tu je neizostavni Medenko s preljevom od karamele ili riža na mlijeku s preljevom od šumskog voća.

Koji god odabir jelovnika bio, za savršenu večeru neizostavan je začin – ljubav. A da je ljubav glavni sastojak svake savršene večere, najbolje zna stara hrvatska gastro obitelj Šare iz Malog Stona. Oni svoju tradiciju njeguju generacijama te svakako znaju put do vašeg srca.

P. R.


Romantično Valentinovo u Red red wine baru


Tagged: , , , , , , , , , ,