Bota Šare: Sushi od jadranskih riba

Hrvatska gastro scena bogatija je za novu fuziju. Naime, stara hrvatska gastro obitelj Šare iz Malog Stona na Pelješcu i njihovi chefovi, vrhunsku jadransku ribu iz vlastitog ulova spajaju s recepturom azijskih zemalja što rezultira višeosjetilnim iskustvom.Chef Antun Stjepović u zagrebačkom restoranu Bota Šare prezentirao je pripremu više vrsta sushija, sashimija, tartara od tune i drugih zanimljivih delicija, u čemu su sudjelovali glumci Barbara Nola i Miran Kurspahić.

‘Najvažnija u pripremi jela jest svježina i porijeklo ribe. Naši ribolovci svakodnevno, koliko to vremenske prilike dopuštaju, love svježu ribu. Znanja koja su nam prenijeli bake i djedovi, mi mladi spojili smo s današnjom svjetskom kuhinjom, a naročito stečenim iskustvom iz Azije kojom smo dobili jedinstvenu fuziju koja oduševljava’, izjavio je chef Ante, koji se posebno veseli pripremi specijaliteta za nadolazeći Dan zaljubljenih kao i Mjesec kamenica u ožujku.

A. N.


FFFZ: Od sushija do Fragule Sarde
Tagged: , , , , , , , , , ,