Mrletove priče o niŠČemu u kazališnoj predstavi

Osnivač i basist skupine Let3, Damir Martinović Mrle, nedavno je objavio autorski naslov ‘Mrletove priče o niŠČemu’.

Riječ je o razigranoj i šarenoj slikovnici koja donosi osam priča za djecu, a čak dvije od tih priča postale su dio kazališne predstave ‘Mendolena i Matija’, čija praizvedba održana u osječkom kazalištu ‘Branko Mihaljević’.

Predstava donosi priču o dvoje upornih tragača koji u vrijeme Božića nastoje otopiti slječkere, izbrisati lažni sjaj vanjštine i u sebi pronaći radost trenutka, a riječ je o autorskoj predstavi dvoje veselih i talentiranih glumaca – Arete Ćurković i Gordana Marjanovića, koji su se ovom prilikom okušali i u režiji. Uz njih, predstavu autorski potpisuju i Mario Tomašević (kostimografija, scenografija), kao i Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, zaslužni za glazbeni dio.

Uz praizvedbu predstave, koja će samo tijekom prosinca u Osijeku imati 40 izvedbi, Mrle je uz Ivanku Mazurkijević ovom prilikom Osječankama i Osječanima predstavio i novu slikovnicu, a otkrio je i kako su tijekom rada na glazbi za navedenu predstavu dobili i inspiraciju za cijeli novi album ‘Kišni Razdraganci 2’. Izdanje će uskoro biti objavljeno na digitalnim platformama, kao i na USB sticku, koji će u Rockmarku biti dostupan u paketu s pratećim prigodnim kartama.

Kako je ranije već predstavljeno, ‘Mrletove priče o niŠČemu’ nova je zbirka priča za djecu Damira Martinovića Mrleta, koji ih je smislio, složio, spojio, zapisao, zapakirao, zamaskirao, odabrao, obložio i obojio – za male da gledaju, slušaju i zamišljaju muhačku, gliste, lastavice i zmaja ŠČak, za veće da malima čitaju i svi se zajedno zavrte, zaplešu i zapletu u Mrletovom veselom svijetu.

Zbirku priča je ilustrirao Misch, a likovno oblikovao Vrana. Kao poklon uz priče dolazi i Mrletova maska, zajedno s ‘Bojankom o niŠČemu’, uz koju se dobiju i Mrletove puzzle, a ovaj razigrani naslov dostupan je u izdanju prve glazbene knjižare Rockmark.

Ž.R. / Foto: promo


Let3 praščića i Damir Urban – Vuk


Tagged: , , , , , , , ,