Murter: 21. regata Jedrima protiv droge

Ukupno 50 posada s 500 jedriličara iz cijelog svijeta u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska isplovit će četvrtak, 25. travnja iz murterske Marine Hramina te plovidbom kornatskim arhipelagom u svijet poslati nezamislivu reklamu i najljepšu razglednicu Hrvatske u znaku sportskog druženja, zajedništva i pomaganja potrebitima.Uz natjecateljski dio, sudionike očekuju i zabavne aktivnosti poput prezentacije jela iz krajeva odakle dolaze sudionici, kostimiranja brodskih posada, plesa, pjesme i veselog druženja.

U suradnji i svesrdnom pomoći općine Murter Kornati, Turističke zajednice grada Murtera i lokalnih privrednika, na 21. Regati Jedrima protiv droge predstavit će se i lokalni ugostitelji, vinari i OPG-ovi.

Tradicionalna humanitarna regata Jedrima protiv droge pravi je simbol prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima kojom je u proteklih 21 godinu prikupljeno više od 2.000.000 kuna i financirano više od 30 različitih udruga i ustanova koje se bave prevencijom ovisnosti o drogama. Sudjelovanjem više od 500 sudionika ova regata postaje najveći svjetski sportski skup s humanitarnom svrhom Lions Clubs International.

A. N.


Tagged: , , , , , , , , ,