Na Berlinaleu prodano 320.000 ulaznica

Berlinale, jedan od najvećih svjetskih filmskih festivala, potvrdio je svoju veliku popularnost ‘Interes je bio ogroman’ rekli su predstavnici festivala. Prodano je oko 320.000 ulaznica, čime se Berlinale vraća u brojke iz razdoblja prije pandemije.Oko 330.000 ulaznica prodano je za posljednji festival prije globalne infekcije. Unatoč promjenama u mjestu održavanja, organizatori ove godine s ponosom predstavljaju slične rezultate.

Za 73. Berlinale bilo akreditirano oko 20 000 ljudi iz 132 zemlje, uključujući oko 2800 predstavnika medija. ‘Pune kino dvorane, dirljivi trenuci, brojni ugledni gosti i znatiželjna publika – to je bio Berlinale 2023.’ rekla je izvršna direktorica Mariette Riesenbeck, a njezin kolega Carlo Chatrian dodao: ‘Nadamo se da će zanimanje za kino ostati i nakon festivala.’

Dokumentarni film ‘Na brodu Adaman’ francuskog redatelja Nicolasa Philiberta osvojio je nagradu Zlatni medvjed. Film govori o klinici smještenoj na brodu u Pariz u kojoj pomažu osobama s problemima mentalnog zdravlja. Nijemac Christian Petzold za film ‘Red Heaven’ dobio je nagradu Srebrnog medvjeda. Nagrada za najbolju glumačku kreaciju pripala je devetogodišnjoj Sophiji Omero za ulogu u filmu ’20 000 vrsta pčela’, koja glumi dijete u potrazi za vlastitim rodnim identitetom.

dpa / Foto: Monika Skolimowska


Tagged: , , , , , , ,