Nagrade 13. Gumbekovih dana

Ocjenjivački sud 13. Gumbekovih dana (Mira Muhoberac, predsjednica, Marta Crnobrnja i Branko Babac) iskazuje zadovoljstvo što su se unatoč teškim okolnostima Gumbekovi dani u Histrionskom domu uspjeli održati i što su publici omogućili susret s kazališnim ostvarenjima koja čuvaju dugu tradiciju hrvatske kabaretne kazališne scene i izraza.Posebnim priznanjem za domišljen spoj tradicije komedije dell’arte i suvremenoga kabaretskog izraza ocjenjivački sud nagrađuje glumca Dražena Šivaka za intrigantnu umjetničku izvedbu u monodramskoj predstavi ‘Mistero Buffo’ Kazališta Grupa & Triko cirkus teatra, Zagreb u režiji Lee Delong.

Posebnim priznanjem za kolektivnu glumačku igru ocjenjivački sud nagrađuje ansambl predstave ‘Predsjednici&ca’ (Pretposljednja večera) autora Tarika Filipovića i Borisa Svrtana u koprodukciji Satiričkoga kazališta Kerempuh, Zagreb i FIJI grupe, u režiji Tarika Filipovića.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobiva Ecija Ojdanić – za ulogu Vlajne u predstavi ‘Vla Vla Vlajland cabaret’, prema tekstu Ivana Lea Leme, u produkciji Kazališta Moruzgva, Zagreb i u režiji Ivana Lea Leme. 

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobiva Hrvoje Klobučar – za uloge Jadranka, Jane, Miloša i Tonija u predstavi ‘Na parove razbrojs’ prema tekstu Petera Quiltera u režiji Ivana-Gorana Viteza.

Nagradu za najbolju predstavu dobiva već spomenuta predstava ‘Predsjednici&ca’, a za izniman doprinos oživljavanju kabareta nagradili su glumca Ljubomira Kerekeša za četrdesetogodišnje djelovanje u kazalištu i trajno oživljavanje komedijske i kabaretske scene.

E. P.


Tagged: , , , , , , , , ,