Neno Belan: Žuti semafor – pjesma za 2025. godinu

Aktualni singl Nene Belana i njegovih Fiumensa, pjesma ‘Žuti semafor’, koja je nedavno predstavljena na Zagrebačkom festivalu, dobila je prateći video spot.

‘Ispričavam se publici što sa spotom kasnimo dva mjeseca, no nadam se da će im bez obzira na to biti interesantno pogledati video’, istaknuo je glazbenik koji će uskoro obilježiti 40 godina karijere. U spotu koji redateljski potpisuje Dinko Čvorić Doringo, Neno Belan se našao u nesvakidašnjim ulogama karatista i vrtlara, preko kojih se na simboličkoj razini bori sa svojim uspomenama. Uz njega se u glavnoj ulozi pojavljuje i Lara Brkić, pole dance i aerial silks instruktorica.

Pjesma ‘Žuti semafor rađena je u manirima retro power-pop zvuka 80-ih, u suradnji s tekstopiscem Nikšom Sviličićem i u suštini nosi osjećaj sjete, ali istovremeno i snage i energije. ‘Volim taj retro zvuk u svim oblicima, pa sam se tako još davnih 80-ih bavio zvukom 60-tih, i imao velikog uspjeha u tome, a evo sad 2020-ih se bavim zvukom 80-tih, i pokušat ću ga približiti mlađoj generaciji. Ja ga donosim na neki novi, moderan način.’

Belan je otkrio da je pjesmu napravio kako bi s njom otvorio slavljenički koncert u zagrebačkoj Areni, 8. ožujka 2025. godine povodom proslave 40 godina bogate i uspješne profesionalne karijere. ‘Imam negdje oko 250 pjesama, aIi iza mene je uskoro 40 godina profesionalne karijere i još sigurno deset amaterske. Napravit ćemo presjek svega, a bit će i gostiju’, otkrio je.

Z. R. / Foto: Doringo


Tagged: , , , , , , , ,