Stojin’ na kantunu: Neno Belan svira Đavole

30 godina otkako su se prvi puta čuli taktovi legendarne pjesme ‘Stojin` na kantunu’ Neno Belan sa svojim Splićanima proslavit će ovu obljetnicu, ekskluzivnim koncertom ‘Neno Belan svira Đavole’ u subotu, 22. travnja na Malim Gripama (Dvorana KK Splita).Riječ je o posebnom koncertnom programu u kojem ovaj, jedan od najpoznatijih i najproduktivnijih hrvatskih kantautora, svira hitove i uspješnice svog prvog benda, nezaboravnih splitskih Đavola.

Fiumensi će za potrebe ovakvog posebnog koncerta postati Đavoli iz osamdesetih, a zajedno s publikom otputovat će u glazbene vode šezdesetih. U dvosatnom nastupu publika će moći uživati u najvećim hitovima grupe Đavoli (Pričaj mi o ljubavi, Dugo toplo ljeto, Stojim na kantunu, Ja volim je, Bambina, Dok tebe ljubim, Nebo vraća osmijehe…).

Sviraju: Neno Belan (gitara i lead vocal), Olja Dešić (bas gitara i back vokal), Vedran Križan (klavijature i back vokal), Leo Rumora (bubnjevi i back vokal) te posebni gost Jakša Kriletić Jordes na saksofonu.

Odjeveni u crna odijela u stilu mode šezdesetih, koristeći originalne instrumente iz osamdesetih (klavijature) i šezdesetih (gitara, bas), odvest će publiku na specifično glazbeno putovanje, prepuno nježnih i sentimentalnih balada ali i čvrstih rockerski brzih ritmova koji će rasplesati publiku.

H. M.


Neno Belan: Novi album Sanjaj


HNK Zagreb: Mjuzikl Matilda s Nenom Belanom

Dobre vibracije Jure Stublića i Nene Belana


Tagged: , , , , , , ,