Njemačka pjevačica optužena zbog nacističkog pozdrava

Državno tužiteljstvo u Leipzigu podiglo je optužnicu protiv poznate njemačke pjevačice Melanie Müller zbog sumnje da je izvela Hitlerov pozdrav podizanjem ruke pred publikom.

Tužiteljstvo navodi da Miller sumnjiči za to što je na nastupu u Leipzigu 18. rujna prošle godine nekoliko puta s pozornice pozdravila publiku zakonom zabranjenom gestom. Naime, tereti se za korištenje simbola ustavom zabranjenih i terorističkih organizacija, priopćilo je tužiteljstvo. Okružni sud u Leipzigu tek treba odlučiti hoće li prihvatiti optužnicu.

Pjevačica odbacuje optužbe i poriče bilo kakvu bliskost s desničarskim ekstremistima. Kontroverzni pokret ruke, kaže, dio je koreografije za animiranje publike. No, policija joj je prošle godine pretresla stan. Poznata po svojim nastupima na plaži Ballerman na španjolskoj Mallorci, mjestu za ponekad divlje zabave, Melanie Müller također je sudionica raznih njemačkih reality showova i bivša porno glumica. I ranije je bila osumnjičena za povezanost s ekstremnom desnicom, ali bez sudskog epiloga uživa presumpciju nevinosti.

dpa / Foto: Roberto Pfeil


Tagged: , , , , , , , , ,