Noviteti Taste and Travel festivala u Zadru

Taste and Travel festival 2017, kojeg su pokrenula četiri studenta, u zadarskom Arsenalu predstavio je novitete koji nas od 24. do 26. kolovoza očekuju u Zadru. Ovaj festival, iako osmišljen od strane vrlo mladih ljudi, pokazao se kao idealna platforma za razvoj studentskih ideja. Novitet ovogodišnjeg Taste and Travela je E@t konferencija koja će predstaviti inovacije u prehrambenoj industriji.
‘Ove godine na Taste and Travel festivalu očekuje nas E@t konferencija na temu Food in the Digital Age, gdje će se govoriti o novitetima u prehrambenoj industriji. Prolazit će se teme poput food waste, 3D printera, blockchain tehnologija, dakle svih tehnologija vezanih uz hranu koje su sada u fazi razvoja ili će uskoro biti u fazi komercijalizacije. Cilj konferencije povezati je mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i s velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički pothvat’, izjavio je Karlo Vulin, jedan od organizatora Taste and Travel festivala.

Po prvi puta u Hrvatskoj, ova će konferencija ugostiti neke od najvažnijih svjetskih mladih, utjecajnih ljudi iz područja prehrambene industrije, a koji će sudionicima konferencije i javnosti predstaviti svoj rad. Konferencija će se održati u zadarskom Arsenalu.

Karlo Vulin i Jakov Kolega

Sajam proizvoda hrvatskog sela okupit će najznačajnije OPG-ove s područja zadarske županije i ostalih hrvatskih regija, a trajat će tijekom cijelog festivala.

‘Na Sajmu proizvoda hrvatskog sela moći ćete kupiti tradicijske proizvode više od 35 izlagača koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske!’, izjavio je Jakov Kolega, jedan od organizatora festivala.

Već tradicionalni Craft beer festival ponudit će više od 50 vrsti craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan. U sklopu tog dijela festivala na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program koji traje svaku večer od četvrtka do subote, a nastupit će popularni hrvatski rock bandovi. ‘Na Craft Beer festivalu očekujemo dvadesetak mikropivovara, od kojih ćete moći kušati više od 50 vrsta i stilova zanatskog piva’, zaključio je Jakov Kolega.

S. C. / Foto: Iva Perinčić


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,