Ogulinke napravile najbolju štrudlu

Štrudlafest je ove godine iznova oduševio!

Nakon nekoliko godina u Jaškovu nedaleko Ozlja opet se održalo natjecanje u spravljaju štrudli, a adrenalin koji je bio prisutan među natjecateljima – mogao se rezati škarama.

Pobjednice ovog najslađeg natjecanja su žene iz Udruge žena Ogulin, a žiri su osvojile štrudlom od jabuka i grožđa, poznatijom kao Guinnessovom štrudlom, koju su spravljali svi natjecatelji te tako podsjetili da se i Štrudlafest nalazi u knjizi rekorda. Drugo mjesto osvojile su StarKA-e, dok je treće mjesto bilo rezervirano za Vrata Zagorja.

Osim zabavnog i slatkog natjecanja, Štrudlafest je ponudio i ZIP line za najmlađe, brojne gastro radionice, plovidbu Žitnom lađom, kreativne radionice ali i Štrudlu by bike, by horse i by kajak te step by step.

Okusi štrudle koje je ponudio Štrudlafest broji više od stotinu, a premijerno je predstavljena Teslina štrudla. U sklopu najslađeg festivala u Hrvatskoj u tijeku je i Tjedan štrudle koji se održava na 42 lokacije diljem Karlovačke županije.

Najmlađi su se posebno razveselili starim seoskim igrama kamenčkanje i kozečkanje. Dakako Štrudlafest uvijek pazi i na glazbu, pa su ovo izdanje začinili Luka Nižetić i Filip Rudan.

D. E. / Foto: Dora Jurinčić


Tagged: , , , , , , ,