Štrudlafest: Tjedan štrudle Karlovačke županije

Prvi vikend u rujnu tradicionalno je rezerviran za Štrudlafest, koji se održava od 3. do 5. rujna u disperziranom obliku, sa satelitskim događanjima diljem Karlovačke županije.U dvadesetak restorana nudit će se posebni okusi i akcije, kao i u Gradskom muzeju Karlovac, Starom gradu Dubovcu, Zavičajnom muzeju Ozlju, Etno parku Ozalj i Baraćevim špiljama. Po prvi put će se štrudla moći degustirati na posebnim ‘štrudla plovidbama’ Žitne lađe. Posjetitelji u Ogulinu, pak, mogu sudjelovati u promotivnoj akciji u kojoj Zavičajni muzej Ogulin i Ivanina kuća bajke osiguravaju, uz kupljenu ulaznicu, voucher za štrudlu u hotelu Frankopan.

Glavni domaćin Jaškovo – selo štrudle, priprema bogatiji program nego ikada prije. Uz već tradicionalne štrudla by bike rute, piknik košare, likovnu radionicu Art Apetit i kreativnu radionicu ‘Oslikaj svoj tanjurić za štrudlu’, po prvi puta će posjetitelji moći uživati u štrudla safariju na rijeci Dobri. Novi turistički proizvod oživjet će tijekom vikenda u sportsko-turističkom smislu i četvrtu karlovačku rijeku Dobru, a posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj.

Dodatni naglasak stavlja se na dječje sadržaje. Uz već poznate gastro i kreativne radionice te konje za jahanje, najmlađi posjetitelji naučit će kako biti pravi mornar na Žitnoj lađi, iz bajkovitog Ogulina će doći Ivana Brlić Mažuranić, a u suradnji s Društvom Naša djeca Ozalj osmišljeni su dodatni ‘zmajski’ sadržaji i aktivnosti.

Kao i svake godine, sva hrana pripremljena na gastro radionicama humanitarno se prodaje na štandu udruge Jak kao Jakov. Vjerojatno će se tražiti porcija više za jela koje će u svom gastro showu ‘Dalmacija u selu štrudle’ pripremiti poznati chef Ivan Pažanin. Nedjeljno će popodne biti popodne emocija uz akustični koncert Damira Kedže, na samom kraju još jednog izdanja festivala slanih okusa i dobre atmosfere – Štrudlafesta.

S. F.


Tagged: , , , , , , ,