Orion i Mrak: Ekranizacija slikovnice na Netflixu

Za sve ljubitelje crtića na Netflixu u petak, 2. veljače, stiže DreamWorksov fantastični animirani film ‘Orion i Mrak’, adaptacija istoimene slikovnice Emme Yarlett koja je u Hrvatskoj objavljena u izdanju Profila.

Film ‘Orion i Mrak’ premijerno je prikazan 27. siječnja u Netflixovom kazalištu Tudum u Hollywoodu, a na Netflixu će biti dostupan od 2. veljače.

Redatelj animiranog filma je Sean Charmatz, a scenarist Charlie Kaufman koji je napisao scenarij i za ‘Vječni sjaj nepobjedivog uma’. Jacob Tremblay posudit će glas Orionu, a velikom Mraku Paul Walter Hauser.

Emma Yarlett, autorica priče o Orionu, britanska je višestruko nagrađivana autorica, ilustratorica i dizajnerica.

Glavni junak njezine priče – Orion – doima se poput svakog prosječnog osnovnoškolca: sramežljiv je, skroman i tajno zaljubljen. No, u isto je vrijeme i potpuno obuzet iracionalnim strahovima. Boji se čudovišta, osa, oluje, oceana, ubojitih klaunova s oluka, pa čak i pada s litice… Najviše od svega boji se mraka.

Iako Orion promišlja o svim mogućim načinima kako se riješiti straha (htio je jesti puno mrkve da bolje vidi u mraku, zarobiti Sunce, obojiti sobu neonskom bojom…), ništa od toga mu neće pomoći sve dok ga jedne večeri ne posjeti njegov najveći strah – Mrak – i odvede ga na vožnju toboganom oko svijeta kako bi mu dokazao da se noću nema čega bojati.

U izdanju Profila možete čitati i još slikovnica sjajne Emme Yarlett. Njezina najprodavanija serija slikovnica ona je o nestašnom čudovištu Gricku za koju je osvojila brojne nagrade i priznanja: ‘Gricko: Čudovište koje gricka knjige’ i ‘Gricko: Lov na knjige’, a tu su i ‘Grozomorova gozba’ te ‘Kralj lav’.

I.K. / Foto: Promo


 Tagged: , , , , , , ,