Otok Krk u Netflixovoj seriji Vještac

Objavljen je dugoočekivani trailer za treću sezonu jedne od najgledanijih Netflixovih serija ‘Vještac’ (The Witcher).

Dio sezone sniman je i u Hrvatskoj, na otoku Krku koji ima istaknutu ‘ulogu’ i u traileru. Projekt je sniman u sklopu programa poticaja Filming in Croatia.

Već na samom početku trailera ukazuje se lokacija na Krku, na kojoj je, nakon opsežnih priprema, samo snimanje trajalo jedan dan.

Na Krku se snimalo u travnju 2022. godine, u sklopu Programa državne potpore za poticanje ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji provodi Hrvatski audiovizualni centar (Filming in Croatia). Servisna produkcijska kuća bila je PAKT Media. Na snimanju je sudjelovalo 218 članova filmske ekipe, među kojima je bilo 58 hrvatskih filmskih djelatnika.

Treća sezona serije donosi osam novih epizoda, koje će se na Netflixu prikazati u dva dijela. Prvi dio (od prve do pete epizode) premijerno se prikazuje 29. lipnja, dok će šesta, sedma i osma epizoda za gledanje biti dostupne od 27. srpnja.

Nova je sezona inspirirana djelom ‘Vrijeme prezira’ (Time of Contempt) iz sage o vješcu Geraltu poljskog spisatelja Andrzeja Sapkowskog.

Glavne uloge tumače Henry Cavill kao Geralt, Anya Chalotra kao Yennefer, Freya Allan kao Ciri, Joey Batey kao trubadur Jaskier, te Anna Shaffer kao vještica Triss Merigol.

HAVC


Tagged: , , , , , , , , ,