Oxygene: Sudar Percussion i gosti u Lisinskom

‘Najotkačenija grupa glazbenika na ovim prostorima’ Sudar Percussion, najavljuje koncert 11. veljače u zagrebačkoj dvorani Lisinski, svojevrsnu krunu projekta ‘Oxygene’ započetog 2016. godine. Sudarovci će u sebi svojstvenom energičnom stilu izvesti glazbu Jean-Michela Jarrea, koja već četiri desetljeća oduševljava obožavatelje elektronske glazbe diljem svijeta.Naslovna skladba projekta, ‘Oxygene IV’, u izvedbi Sudar Percussiona primila je nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean-Michela Jarrea i njegova diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima sudarovci ostvaruju međunarodnu suradnju. Obradom dijela opusa velikog pionira elektroničke glazbe, Sudar ruši nove granice i radi veliki iskorak u promociji udaraljki u Hrvatskoj.

Iz Sudar Percussiona ističu kako je za projekt u Lisinskom izgrađena i posebna autorska scenografija visine šest metara na kojoj će se odvijati 3D mapping i animacija. Putem videa bend ukazuje na sve aktualne probleme u svijetu i šalju ozbiljnu poruku svog viđenja čitave situacije.

Spoj elektroničke glazbe i klasičnih udaraljkaških instrumenata novi je izazov ansambla i korak dalje u otvaranju glazbenih mogućnosti. Uz posebne audio vizualne spektakularne efekte, Mješoviti zbor iz Slovenije, trubača Darka Sedaka-Benčića i goste iznenađenja, Sudar će dvoranu pretvoriti u multimedijalnu iluziju, a posjetitelje ostaviti bez daha u neponovljivom multimedijalnom spektaklu.

P. M.


 

Tagged: , , , , , , , , , ,