Parni valjak: Baladom najavljuju novi album

Parni valjak, jedan od naših najznačajnijih bendova danas zvuči bolje nego ikada. Kao nastavak velikih hit singlova među kojima su ‘Opet se smijem’, ‘Prolazi sve’, ‘Ljubav’ i ‘Vrijeme’, Valjak objavljuje novu baladu pod nazivom ‘Otkud ti pravo’.

Husein Hasanefendić Hus još se jednom ističe kao jedan od najvažnijih tekstopisaca i skladatelja pop rock glazbe u regiji te potpisuje i novi singl, kao i većinu Valjkovih pjesama. Nježni uvodni riffovi Husa i jednog od najboljih hrvatskih gitarista, Marijana Brkića Brka, s vremenom se pretvaraju u distorzirane dionice koje daju ovoj pjesmi epitet moćne balade, a koja će sigurno zavladati hrvatskim radijskim eterom i u slušalicama vjernih obožavatelja benda te ljubitelja vrhunskog pop rock zvuka. Vokal Akija Rahimovskog dao je pjesmi i himnični prefiks.

Singl je sniman u RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji, a prati ga video kojeg potpisuje Dalibor Barić, iznimni multimedijalni umjetnik. ‘Otkud ti pravo’ najavljuje i objavu novog studijskog albuma koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Osim konstantnog boravka u studiju, bend se nakon višemjesečne stanke vratio koncertnim aktivnostima. Beč i Škofja Loka bile su prve destinacije nakon kojih slijede nastupi u Arsenalu u Zadru, a potom i u Švedskoj, u Malmöu, 2. studenog i Göteborgu, 3. studenog. Krajem mjeseca, 17. studenog odradit će i odgođeni koncert u Osijeku gdje će nastupiti u dvorani Gradski vrt.

C. R. / Foto: Darko Drinovac


Tagged: , , , , , , , , , , ,