Parni valjak: Zagrebačka Arena ‘pala’ i treći put

Rasprodana Arena napravila je pravu pomutnju među obožavateljima Parnog valjka, jer osim zagrebačke publike koja ih je bila toliko željna, tisuće obožavatelja poteglo iz susjednih zemalja, ali i iz daleke Švedske, Irske, Engleske, Poljske pa čak i nekoliko fanova iz Kine koji su došli samo da bi vidjeli svoj omiljeni bend.U jednom trenutku nikome više nije bilo bitno kakve ulaznice mogu kupiti; parter ili tribina, jedino bitno je bilo da svi uđu u dvoranu i postanu dio povijesti koju je divnim notama, moćnom produkcijom, predivnom atmosferom i fenomenalnom energijom ispisala grupa koja na domaćoj glazbenoj sceni već 42 godine bez iznimke daje isključivo najbolje od sebe.

Arena je bila prepuna, pucala je po šavovima, svi su željno iščekivali da članovi Valjka zakorače na binu, a kada se to dogodilo, Aki Rahimovski ih je pozdravio na najljepši mogući način: ‘Dobra večer moj, Zagrebe. Doma je ipak najljepše’ te koncert započeo nježno, pjesmom ‘Za malo nježnosti’.

Možda zvuči kao floskula, no doista ne bi mogli odabrati bolji izraz kojim bi opisali što se dogodilo na koncertu grupe koja je upravo koncertom u Zagrebu, završila svoju, iz mnogih razloga, jedinstvenu turneju ‘2u1’. Turneju koja je obuhvatila presjek njihovih pjesama u elektrik i akustik izvedbama. Turneju koja je objektivno povisila produkcijsku ljestvicu te tako svima poručila da naši glazbenici itekako mogu biti konkurentni svjetskim kolegama, čak i bolji. Bez imalo pretencioznosti se može reći da bi svi fanovi koji su jučer bili u Areni Zagreb to i potvrdili.

Prvi dio koncerta nastavio se pjesmama ‘Stvarno nestvarno’, ‘Ivana’, ‘Neda’, ‘700 milja’, ‘Zastave’, ‘Vrijeme ljubavi’, ‘Dok je tebe’, ‘Uhvati ritam’ … dok je publiku u drugi dio uveo izvrsni saksofonist Igor Geržina.

Tijekom cijele turneje koja je započela prošlog ljeta u pulskoj Areni te se nastavila u splitskoj Spaladium Areni, zatim u Areni Varaždin, struka je nizala same pohvale, a glazbeni kritičari složili su se u jednom – Valjak nikada nije zvučao bolje!

I za kraj, možemo samo zaključiti, turneja ‘2u1’ je svakako bila jedinstvena, što su dokazale sve do jedne unaprijed rasprodane dvorane u Hrvatskoj, nekoliko desetaka tisuća razgaljenih obožavatelja, izvanserijskog benda i publike koja je i nakon posljednjeg koncerta turneje željna još novih pjesama i još koncerata.

H. M. / Foto: Saša Huzjak


Tagged: , , , , , , ,